fbpx Hopp til innhold

Ny blogg – dette er oss!

Ny blogg – dette er oss:

Oi oi oi! Det er veldig spennende å skulle taste sammen ord som skal få fly ut i den store internett verdenen helt på egen hånd! Vi ønsker så mye – å være seriøse – å dele informasjon – glede – og også å være personlige. For vår butikk, Me&Wilma, handler om det personlige og nære, og det handler om gode valg.

La oss presentere oss bittelitt i denne bloggen:

Vi i Me&Wilma er to jenter (teknisk sett er vi vel to damer midt i livet, men hvem teller vel årene?!) med hjerte for å bidra det vi kan for å skape positive endringer i enkeltmenneskers liv. Det kan høres overveldende og uoverkommelig ut, og likevel har vi sett og erfart at det å skape sosialt bærekraftige arbeidsplasser for spesielt kvinner i fattige områder har ringvirkninger også utover den enkelte kvinnens liv. Det handler om å gjøre verden litt bedre ett menneske om gangen.
Lede-setningen «En kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe en» er noe vi ser gang på gang virker.

Så hva betyr det i praksis for hva vi i Me&Wilma gjør?

Vi operer med to deler:

– Den ene delen handler om å være ditt go-to-nettsted for vakre fairtrade produkter som gjør en reell forskjell i verden! Slik at DU også kan ta gode valg når du handler!
– Den andre delen hvor vi bidrar med vår frivillighet og erfaring til enkeltstående bedrifter med for eksempel mentoring, drifting, nettverksbygging, videreformidling, design og som agenter.

Vi er stolte av å samarbeide med kvinnegrupper over hele Afrika, spesielt i slumområder, for å skape fantastiske produkter med høy kvalitet. Og Elin var en av günderne av 4africa som bedrift og organisajon. Vi jobber fremdeles tett med 4africa i dag som nå er en veletablert bedrift hvor kvinner får rettferdig betalt, OG også får support i form av opplæring, egenutvikling og nettverk.
Vi har også samlet, og vil samle flere, produkter fra lignende grupper rundt om i verden.

Fordelen med å jobbe med mindre grupper med kvinner, og menn, gjenspeiler seg i alle merkene vi har og representerer. For eksempel vil det si at kvinner kan jobbe i landsbyen de er fra, nær familien sin, i stedet for å reise inn til de store byene. Der får de ofte underbetalte og tøffe jobber. Å handle direkte gir også mest mulig penger til den som produserer fremfor mellomledd. Det er verdifullt for alle at man får arbeid på sitt egen hjemsted, for de vil også da bruke sine penger for å handle lokalt.
Og det gjør også mye for familien, og spesielt barna av kvinner som driver sin egen arbeidshverdag, å se at det går an å skape seg en bedre hverdag og fremtid. Det skaper stolthet.

Når du handler fra Me&Wilma får du ikke bare et kvalitets produkt, du bidrar direkte til å støtte disse kvinnene og mennene, og deres familier. Hvert eneste produkt er håndlaget av hender som bærer med seg sin historie om fellesskap, håp og styrke.
Alt dette legger de ned i vakkert utført håndarbeid. Ofte også i tradisjon med handverkshistorien lokalt.

Du blir en del av en bevegelse for å skape positive endringer i verden.
Fra hjerte til hjerte. Det er jo en gave i seg selv å få lov til å jobbe mot så tydelige endringer hos mennesker som virkelig trenger det. Og vi er takknemlig og føler oss heldige som kan bidra.

Utforsk nettbutikken og opplev gleden av å handle med mening hos Me&Wilma

– Elin & Anne

Her kan du lese mer om oss og samarbeidspartnere vi representerer TRYKK FOR Å LESE!
OG DU – meld deg gjerne inn i kundeklubben vår – da får du mail med gode tilbud før alle andre! INNMELDING NEDERST PÅ SIDEN

Teamet bak Me & Wilma

Me & Wilma drives med tanke på at vi skal bidra til å sysselsette primært kvinner i den tredje verden. Våre erfaringer tilsier at dette er en viktig del av det å få en mer rettferdig verden. Dette er vårt bidrag til å utrydde fattigdom og sult, og gi god helse og livskvalitet og skape mer likevekt mellom kjønnene. FNs bærekraftsmål er viktige i vår målsetting og bidrag. Les her om Fairtrade og bærekraftsmålene.

Et menneske som ikke må strebe hvert eneste våkne minutt for å mette seg og sin familie, vil være mer mottagelig for informasjon, utvikling og vil kunne gi noe tilbake til samfunnet det lever i. Ringvirkningene av å løfte frem mennesker fra en slik bakgrunn uansett hvilket land, bølger seg utover i lokalsamfunnet og inn i en bedre fremtid. Det gir håp.

Me&Wilma gjør dine handlevalg enklere ved å tilby kvalitetsprodukter med godt design som også har en bærekraftig verdi. Ved å velge våre produkter er du med på å bidra og å gi håp. Vi som driver Me&Wilma er Elin Zenker Aune og Anne Elizabeth Nordheim. Vi har tro på personlig oppfølging og service.

Elin Zenker Aune

var en av initiativtakerne til å starte 4Africa i Uganda i 2011. (Du kan lese mer i blogginnlegget hennes om HVORDAN DET HELE STARTET) Hun har bakgrunn fra prosjektutvikling og arbeidet med kjente firmaer i Norge. Da 4Africa ble bærekraftige og stod på egne ben, ville hun fortsette å drive med nettopp dette å drive handel med kvinnegrupper i den tredje verden. Å drive handel og fairtrade kan være et lite stykke på veien mot å utrydde fattigdom i verden. Det å sørge for at dyktige kvinner uten utdanning får jobb og inntekt, samhold, trygghet og tilhørighet er viktig i denne prosessen. Elin brenner for flott, funksjonelt og tradisjonelt håndverk. Det å skape noe i fellesskap og prosessene rundt dette er utrolig givende og lærerikt. Hennes mål er at Me & Wilma kan bidra til at enda flere håndverkere i den 3. verden får en bærekraftig inntekt fremover. Hun fungerer også i dag direkte som mentor og støttespiller for 4africa. Stadig går turen tilbake til Kampala for å besøke bedriften og utvikle nye produkter. Når du retter spørsmål på mail eller ringer, er det Elin du treffer.

Anne Elizabeth Nordheim

har også vært med på å bygge 4Africa. Hun har bidratt i over fem år til sammen med mange viktige arbeidsoppgaver i vekstperioden til 4Africa. Anne ble en fast del av Me & Wilma i 2019 og er ansvarlig for sosiale medier, fotografering, produktutvikling og mye mer. Sender du meldinger på sosiale medier er det henne du melder med. Med bakgrunn som arkitekt og designer, er hun en viktig aktør på designfronten. Hun er et fyrverkeri, og et funn når det kommer til kreativitet. Anne tror på at det nytter å bidra! Gjennom å hjelpe til med å etablere sikre og bærekraftige arbeidsplasser er ringvirkningene langt større enn akkurat livet for den ene som blir løftet ut av trange kår. Bølgene når barna deres og samfunnet rundt. Og hun tror på at alle kan skape kvalitet – og at vi i Me&Wilma vil bidra til å synliggjøre både det, historien bak og at det nytter å ta gode valg når vi handler.

Litt om vårt “house brand”

4Africa

En av våre viktigste samarbeidspartnere er 4Africa. Vi startet 4Africa i 2011, og ut fra dette sprang Me&Wilma som en ren business partner, agent og produktutvikler. 4Africa drives nå av kvinnene i Uganda, som har overtatt det fulle og hele ansvaret for driften av organisasjonen. Vi bidrar fremdeles som motivator, veileder og støttespiller. 4Africa er i dag en selvstendig og sosialt bærekraftig bedrift med kunder i flere land verden over.

Overskuddet 4Africa genererer går først og fremst til å forbedre hverdagen til fattige/hiv/Aids-positive kvinner i Uganda. På senteret i Mutungo utenfor Kampala får kvinnegruppene opplæring i et håndverk som gir dem muligheten til å skape sitt eget levebrød. Her gis opplæring innen hekling, søm og smykke-/veskelaging. Huset er samlingssted, produksjonslokale og kontor. De får informasjon om næringsrik mat hver dag og kunnskap om hygiene og hverdagsutfordringer.

4Africa bidrar til at over 100 kvinner har fast jobb med rettferdig og forutsigbar betaling hver eneste fredag. I tillegg får barna til kvinnene gratis barnehageplass/skole takket være støtte fra Hannes Lekestue-ledelse og foreldre i barnehagen. Me & Wilma bidrar til at 4Africa’s produkter blir markedsført, solgt og distribuert i den vestlige verden. Vi er opptatt av at dette skal være en rettferdig handel der alle får ta del i sin rettmessige andel av verdiskapningen.

Å løfte kvinner opp fra en hard og uforutsigbar hverdag har ringvirkninger langt ut i lokalsamfunnet, økonomisk og sosialt. Kvinnene i 4Africa er rollemodeller for sine barn, de gir tilbake til samfunnet med sin inntekt, de tar vare på familie og slektninger. De viser at det går an å skape arbeidsplasser som er gode, utviklende og stabile. Vi ser at mange av kvinnene utvikler gründeregenskaper og ideer for andre inntektsmåter. Produktene som lages er av svært høy kvalitet, noe som gir stolthet for et håndverk, for hverdagen og den fremtiden man drømmer om å skape.

—— Takk for at du handler hos oss! ————-

Flere artikler

4 råd om vedlikehold av kurven din!

4 råd til hvordan du kan passe på kurven din så du har den lenge – her…

Les artikkel

1 Starten på reisen – Me & Wilma

1 Starten på reisen – Me & Wilma Starten på reisen har vært en innholdsrik reise, og…

Les artikkel