4 råd om vedlikehold av kurven din!

4 råd til hvordan du kan passe på kurven din så du har den lenge – her har du noen råd om hvordan du vedlikeholder kurven din.

Vi i Me & Wilma er ønsker at kurvene våre får et langt og vakkert liv hos kundene, og vi ønsker derfor å gi noen og tips om hvordan du kan opprettholde de på best mulig måte.

4 råd – Naturmaterialer og holdbarhet

Når våre kurver har reist langt fra Afrika til Norge, har de allerede bevist sin robusthet ved å tåle ulike klimaforhold og stabling underveis. Dette skyldes i stor grad bruken av naturmaterialer i produksjonsprosessen. Naturmaterialer er kjent for sin holdbarhet og evne til å vare lenge, og våre kurver er laget med en teknikk som er spesielt utformet for å gi de lang levetid.

Her er noen råd å følge for å forlenge bruk og levetid:

  1. Når formen endrer seg: Til tross for den naturlige robusthet, kan kurvene våre forme seg noe over tid. Heldigvis kan dette enkelt justeres ved å spraye de lett med vann og forme de tilbake til ønsket form. For de kraftigere kurvene, som for eksempel våre Bolga-kurver, kan du til og med dyppe de i lunkent vann og forme de som du ønsker.
  2. Hold kurven mest mulig tørr ! Det er viktig å merke seg at selv om kurvene tåler vann i små mengder, er det ikke ideelt å la de bli gjennomvåte og forbli våte over lengre tid. Dette kan føre til at de løsner opp eller brytes ned. Hvis du planlegger å bruke kurvene til planter og blomster, anbefaler vi å bruke en potte eller tallerken i plast inni kurven. En pose som kan fange opp overflødig vann fra vanningen kan du også bruke. For eksempel kan du resirkulere brukte poser på denne måten. Du kan også kjøpe egne plastinnlegg i blomsterbutikkene til dette bruket.
  3. La kurvene stå beskyttet mot vær og vind. Våre kurver kan fint stå utendørs på terrassen eller i uterommet, så lenge de ikke utsettes for sterkt sollys eller regn. Dette vil bidra til å opprettholde deres holdbarhet og estetiske appell over tid.
  4. En ren kurv varer lenger! Når det gjelder rengjøring av kurvene, er det enkelt og greit. De tåler litt vann og kan tørkes av lett med en klut eller svamp. Det er imidlertid viktig å unngå sterke kjemikalier, disse kan skade materialet over tid. Ved flekker eller smuss, anbefaler vi å bruke en ren klut dyppet i lunkent vann og forsiktig trykke til flekken for å fjerne den. Etterpå bør kurven få tid til å tørke grundig før den tas i bruk igjen.

EKSTRA TIPS : Noen av våre kurver, som sisal- og resirkulerte plastkurver, er spesielt enkle å stable og kan nesten legges flatt og stables liggende. De er myke og formes enkelt, og brettes flate. Dette er nyttig å tenke på når du ønsker å pakke de bort for en periode eller transportere de til et annet sted. Vi oppbevarer kurver som står ute i hagestue og drivhus ved å legge de flatt og oppbevare de i boden. Året etter er de like fine igjen. Også mange av shopping kurvene er myke og kan oppbevares på denne måten og er plassbesparende i garderoben. Nå skal det vel sies… at om du først får en av våre kurver, så blir du så glad i den at du gjerne henger den på den fineste plassen i gangen!

Vi i Me & Wilma står alltid til tjeneste for å gi råd og veiledning om bruk av våre produkter, og vi deler gjerne bilder som illustrerer dette.

Spør oss gjerne om råd og våre fairtrade-produkter

Vi oppfordrer også våre kunder til å ta kontakt med oss hvis de ønsker mer informasjon om våre fairtrade-produkter. Ved å kjøpe våre kurver, bidrar du ikke bare til å få vakre og funksjonelle produkter, men også til å støtte kvinner i Afrika ved å gi de en bedre hverdag for seg selv og deres familier. Vi setter pris på din støtte og tillit til vårt merke, og vi ser frem til å fortsette å dele vår lidenskap for håndverk og bærekraft med deg.

Hilsen Me&Wilma teamet

Les gjerne mer om oss HER og hvem vi er!

Se hvordan Mifuko anbefaler å forme de myke kurvene HER

Flere artikler

1 Starten på reisen – Me & Wilma

1 Starten på reisen – Me & Wilma Starten på reisen har vært en innholdsrik reise, og…

Les artikkel

Ny blogg – dette er oss!

Ny blogg – dette er oss: Oi oi oi! Det er veldig spennende å skulle taste sammen…

Les artikkel